reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Pułtusk
21.5°C
wschód słońca: 05:28
zachód słońca: 19:41
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez Pułtusku

kiedy
2025-04-24 19:00
miejsce
Miejskie Centrum Kultury i Sztuki...
wstęp biletowany
kiedy
2025-06-06 18:45
miejsce
Sala Maneż - Zamek Dom Polonii,...
wstęp biletowany
kiedy
2026-01-17 19:00
miejsce
Sala Maneż - Zamek Dom Polonii,...
wstęp biletowany